-->

السوبيا .. تحبها حلوة ولا مززة

سوبيا

تعد السوبيا من المشروبات الرمضانية الشعبية المشهور تناولها في شهر رمضان حيث تعتبر من المرطبات.

وتشتهر بعملها عائلة الخشة بالمدينة المنورة، وعائلة الخضري وعائلة الحسيني في مكة المكرمة.

* مكونات السوبيا:

يصنع شراب السوبيا من مكونات الشعير أو الخبز الناشف أو الشوفان أو الزبيب والتي يضاف لها بعد تصفيته مقادير من السكر وحب الهال والقرفة تخلط بمقادير متناسبة. ثم يضاف لها الثلج للتبريد.

ويعرض بألوان متعددة الأبيض وهو لون الشعير والأحمر مضاف له نكهة الفراولة والبني مضاف له التمر الهندي، وينصح بتناولها خلال يومين أو ثلاثة لأنها تفقد قيمتها الغذائية بعد ذلك.

* طريقة عمل السوبيا الحلوة والمززة:

– هنجيب كوب أرز وهنقيه ونغسله وبعدين نحطه على النار لما يسلق وتكون المايه بتاعته قوامها غليظ.

– وبعدين نضيف عليها 2 كوب سكر وباكو فانيليا وكوب زبادى ونضربهم كويس فى الخلاط.

– وبس كده خلص الحلو.


أما بقى المزز هى هى الطريقة أو تاخد نصف المقدار من الحلو وتضيف عليه معلقة ملح ليمون وده بيتباع عند العطار ورخيص جدا، وبعدين المقدار اللى حطيت عليه ملح الليمون تضربه مرة تانية فى الخلاط وتحطهم فى الثلاجة يسقعوا ولما تيجى تحطهم فى الأكواب ترش على الوش شوية قرفة.




إرسال تعليق

أحدث أقدم